2011. február 3., csütörtök

Dióevőknek




Kedve blogolvasó,

A dióbél a legegészségesebb, természetes ennivaló.

Ezt elsőre valószínűleg nem hiszik el nekem. Ezért a diólevél-lapra összegyűjtött orvosi cikkekre hivatkozom. De magam is összegyűjtöttem a dióról, mint a legegészségesebb táplálékról szóló információkat.

Egészség a dióban:           A dióban nincs koleszterin!

A dió olaja igen egészséges, az ember számára esszenciális, nélkülözhetetlen többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. A dióbél olajtartalma - fajtától, vizsgálati mintától függően - a légszáraz bél 50-70 %-a. Szénhidrát-tartalma viszonylag alacsony, a bél súlyának mintegy 10 %-át adja.

Fehérjetartalma jelentősebb, bár nem fehérjeforrásként fogyasztjuk, a dióbél 15-25 %-a fehérje. Ezen belül a magasabb fehérjetartalmú fajták olajtartalma alacsonyabb, és viszont.

Külön figyelmet érdemel magas vitamintartalma. A-vitaminból mintegy 70 NE, tiaminból (B1 vitamin) 480, riboflavinból (B2 vitamin) 130, niacinból (B5 vitamin) 120 mikrogramm, C-vitaminból 3 mg található 100 g dióbélben, hogy magas ásványi anyag tartalmát (foszfor, kalcium, kálium, vas) ne is említsük.

A dió olajának olajsav-összetétele:

Kaliforniai adatok szerint a dióolaj 76 %-a többszörösen telítetlen zsírsav (ebből 61 % linolsav, 15 % linolénsav), 14 %-a egyszeresen telítetlen zsírsav (szinte kizárólag olajsav), és csak 10 %-a telített zsírsav (ebből 7 % palmitinsav, 3 % sztearinsav).

A dióbél fehérjéinek összetétele:

Az esszenciális aminosavak közül a dióbél mind a 8-at tartalmazza, szinte az emberi szükséglet szerinti mennyiségben. Leucinból, izoleucinból, treoninból és valinból a napi minimum-szükségletet 100 g dióbél kielégíti. Lizinből, triptofánból, fenilalaninból pedig a napi szükséglet felét. Egyedül metionin miatt kell mást is enni, mint diót, mert abból kevesebbet tartalma

Szemmel látható, hogy mesterséges kémiai anyag - kiegészítő, állományjavító, ízesítő és színező anyag, amivel minden élelmiszerünket telenyomják - egyáltalán nincs a dióbélben.

A dióbél maga a természetes egészség. És megterem itthon.

Mégis elsősorban azért esszük a diót, mert ízlik. Csemege, élvezeti cikk.

Hogyan fogyasszuk a diót?

• Előételnek, magában

• Zöldsalátában

• Borozás közben, sajttal

• Mézzel, csokoládéval, almával

• Fügével, aszalt gyümölcsökkel

• Süteményben

• Egyszerűen, a tv, vagy a számítógép előtt

• Vagy ha csak éhes vagy.

A gyereknek mindenképp adj!

Ihatjuk italokban, fogyaszthatjuk süteményben, édességekben.

Mire jó még a dió?

A dióolaj értékes étkezési olaj, kimondottan ajánlják a koleszterinszint csökkentésére!

De parfüm-alapanyag is, Giorgio Armani "Mánia" parfümjében is van.

Próbált már (tiszta, megmosott) dióhéjból teát főzni? (Népi recept Nógrád megyéből)

Kevés dióhéjon addig álljon a forralt víz, amíg a teának ízlés szerinti színe nem lesz. Kóstolja meg!

A diólevél (Juglandis folium) hivatalosan elismert gyógynövény. Antimikrobális, összehúzó hatású. Szájnyálkahártya-gyulladásra, fogínygyulladásra jó. Gyógyteaként és gyomorkeserűként is használják.

A dióbél-gerezdeket elválasztó belső válaszfal ugyancsak gyógyhatású, teában.

Üdvözlettel: 

K_György

A Dió...

  
 A DIÓ ÉS AZ EGÉSZSÉG
Mottó:
"A vizsgálatok alátámasztják, hogy napi kb. 40 g dió elfogyasztása a kevés telített zsírt és alacsony koleszterint tartalmazó diéta részeként, a kalóriabevitelt nem növelve, csökkentheti a koszorúér és szívbetegségek kockázatát."
(Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszer-engedélyezési
Hivatala - FDA)


                                                    Dióval az Alzheimer-kór ellen

Az Alzheimer-kór az agy időskori, elhatalmasodó, gyógyíthatatlan, végzetes betegsége. Fokozatosan elromlik a gondolkozó- és emlékezőképesség,és a tünetek jelentkezése után átlagosan nyolc évi élettartamra számíthat még a beteg.

Mit tehet az egészséges ember, hogy ne kapja meg? Korunk orvosi kutatásainak témája ez a kérdés.


A válasz kétrétű. Egyrészt aki nem akar Alzheimer-kórt kapni, az ne rendelkezzen úgynevezett APOE epszilon 4 génnel. Mert akinek ilyene van, az megkapja. Jobb tehát, ha nem vizsgáltatjuk meg génjeinket, mert akkor nem fogunk tudni róla.

A válasz második része gyakorlatiasabb: Együnk diót, mert kiváló E-vitamin-forrás.

És együnk más magvakat, növényi olajokat, tojást, halhúst, szóval mindent, amiben E-vitamin van.

És együnk C-vitamint tartalmazó zöldség- és gyümölcsféléket.

Több, nagy számú résztvevővel végzett vizsgálat is erre az eredményre jutott, amint azokról Larissa Wiese 2002. júliusában beszámolt (www.dietclub.com.au).


A szerző hivatkozik egyrészről egy Hollandiában, Rotterdamban 5395 részvevővel végzett vizsgálatra, amelyben 55 évesnél idősebb, az Alzheimer-kórtól mentes személy vett részt, és akiknek szokásos étrendjét megbízhatóan ellenőrizhették. A kutatást 1993-94-ben kezdték, és 1997-99-ben visszatértek rá.

Megállapították, hogy az E- és C-vitamint kielégítő mértékben fogyasztók kevesebb mint 3 %-a betegedett meg Alzheimer-kórban.

Az Egyesült Államokban is végeztek hasonló kísérletet. 815, 65 éven felüli Chicago-i lakost vizsgáltak meg hasonló módon. Ennek a vizsgálatnak az volt a végeredménye, hogy az E- és C-vitamint megfelelően fogyasztók körében 70 %-kal volt alacsonyabb a kór kialakulása, mint a kevés vitamint fogyasztók körében.

Azt már régebben is tudták, hogy ez a két vitamin antioxidáns hatású, és megvédi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásától. A két vizsgálat jelentősége abban van, hogy nagy számú részvevővel, hosszú időn át végezték, így az eredményből levonható következtetés megalapozott.

Tehát: A diófogyasztás egészséges az idősödő korosztály számára. Az imént említett Reiter doktor úgy fogalmaz, hogy a dió melatonin-tartalma egészen biztosan késlelteti nemcsak az Alzheimer-kór elhatalmasodását, hanem a Parkinson-kórt is.

E két vitamin kellő mennyiségű jelenléte a szervezetben a kórt megkapott betegek betegségének lefolyását is lassítja, a végzetes következményt 20 évre is kitolhatja a betegség jelentkezésétől számítva.

Persze, mindennek van előzménye. A diófogyasztás emlékezetjavító hatása régóta ismert. Orosz orvosok már a 18. században az "ész ünnepének" nevezték a diót. Napi két dió elfogyasztásával jelentősen javult a páciensek emlékezete, egy havi rendszeres diófogyasztás után.

És mint mindennek, az Alzheimer-kór és a diófogyasztás összefüggéseinek témakörében újabb kutatásokat is végeztek. Egy vizsgálat azt mutatta ki, hogy az Alzheimer-kór kialakulása összefügg a felvett táplálékban lévő zsírsavak összetételével. Konkrétan a táplálékban lévő arachidonsav mennyiségével.

Emlékezzünk csak vissza a dióbél olajsav-összetételére! Nem emlékszünk? Nos, ez már a kezdődő Alzheimer-kór tünete. Pedig pont az előző fejezetben írtam róla. Lapozzunk csak vissza! Ugye, látható, hogy a dióbélben nincs említésre méltó mennyiségű arachidonsav? Tehát nagyon gyorsan rá kell szoknunk a diófogyasztásra.
Értelmesebb népek körében a diófogyasztás és a központi idegrendszer állapota közti összefüggés ismert. Olvassuk csak el a következő kép magyarázatát! Nem tudjuk elolvasni? Hát, akkor nem számítunk az értelmesebb népek közé. Nagyjából annyit jelent, hogy a dió kicsiben hasonlít az agyra, és a dióbél fogyasztása jó hatású az agyműködésre.

2011. február 2., szerda

Klorofill... Ionos ásványok...

Kedves blogolvasó, egy kis információt szeretnék megosztani az ionos ásványi anyagokról a zöldekröl és a klorofillrol...

Ásványi anyagok

Az ionos ásványi anyagok a legfontosabb tápanyagok, melyek fenntartják a sav-bázis egyensúlyt. Különösen a kalcium-, nátrium-, kálium-, magnézium-, réz-, klorid-, és hidrogénkarbonát-ion játszik fontos szerepet egészségünk megőrzésében. Ha a savszint túl magas, testünk eltárolja a savakat a szövetekben és a szervekben, illetve ásványokat használ fel a semlegesítésükre, kivonva őket a különféle szervekből, csontokból és a fogakból.

Testünk az ionok segítségével állítja elő az elektromos energiát, mely számos életműködés alapjául szolgál. Elektromos impulzusokat használ az idegrendszer, hogy továbbítsa az ingereket, ami megnyilvánul az izomműködésben, a kiválasztásban, a mirigyek működésében, az agyműködésben, és a hőszabályozásban is. Bármely ionos ásványi anyag kiegyensúlyozotlansága megzavarhatja a testünk elektromos üzeneteit, ami általános testi zavarokhoz és betegségekhez vezet.

Hogyan juttathatjuk be a megfelelő ásványi anyagokat kellő mennyiségben a szervezetbe? Ehhez a legjobb forrást a zöld levelű zöldségek nyújtják számunkra, és emellett hasznos a sárgarépa, a brokkoli, a bab, a kelbimbó és az édesburgonya fogyasztása is. Kevésbé ismertek, de annál értékesebb zöld növények a búzafű, az árpafű, a lucernafű és a spirulina alga, melyek a legjobban lúgosító táplálékok közé tartoznak. Különféle olajos magvak, illetve a gyümölcsök nagy része szintén tartalmaznak ásványi anyagokat.


Zöld táplálékok – A természet válaszai a helyes pH-egyensúly érdekében

A zöld növények a legjobban lúgosító ételek a Földön, tele értékes tápanyaggal. A zöld füvek könnyen felszívódó vitaminokkal, ásványi anyagokkal, aminosavakkal, rosttal, klorofillal és enzimekkel töltik fel a szervezetünket, melyek segítenek semlegesíteni a vérben és a szövetekben levő savakat.

A zöldek rendkívül gazdagok klorofillban, melyet gyakran hívnak a növények "vérének". A klorofill molekulaszerkezete majdnem olyan, mint az emberi véré, annyi különbséggel csak, hogy míg a klorofillban a magnézium a középső atom, a vérben vas. A szervezetünk ki tudja cserélni a klorofill középső atomját vasra, hogy így vért alakítson ki, és építsen fel. A klorofill segíti a vér sejtjeit, hogy ellássák oxigénnel a test minden részét.

Zöld levek fogyasztásával bőséges mennyiségű enzimmel töltheti fel a szervezetét, melyekre a szervezetében végbemenő szinte összes kémiai tevékenységnél szükség van.


Íme a zöldek néhány előnyös tulajdonsága:


•Több, mint 70%-ban tartalmaznak klorofillt.

•A klorofill megköti a fényt, így bármely más anyagnál több fényenergiát tartalmaz.

• A zöld italoknak magas az oxigéntartalma, mint ahogy az összes zöld, klorofillt tartalmazó növénynek. Az agy és az összes szövet optimális működéséhez magas oxigéntartalmú környezetre van szükség.

•A klorofill antibakteriális hatású, és egyaránt használható gyógyításra külsőleg és belsőleg is.

•A tudomány bebizonyította, hogy a klorofill megállítja a kártékony baktériumok növekedését és fejlődését.

•A zöld levek sokkal hatékonyabb méregtelenítők, mint a sárgarépalé vagy a többi gyümölcs és zöldség.

Dr. Earp Thomas és dr. R.Young szerint 15 kg búzafű méregtelenítő hatása egyenértékű 350 kg sárgarépáéval, fejes salátáéval vagy zellerével.

Üdvözlettel:

Kovács György

2010. július 25., vasárnap

Búzafű-Lé - az élet ...

A búzafű szép lassan a világ legkeresettebb és legnépszerűbb egészségmegőrző csodanövénye lesz. De vajon mit tudhat egy egyszerű fű és annak a leve, amiért csodanövények kiáltják ki.


Fűvel mindenhol találkozunk, a kertben, a köztereken, sportpályákon, de hogy füvet együnk erre kevesen gondolnak. A búza is közismert számunkra, hiszen nagyon sok élelmiszerben megtaláljuk, a liszt, és a belőle készült kenyér a mindennapi táplálkozásunk alapja. De ha összehozzuk a búzát és a füvet, akkor megkapjuk ezt a csodálatos növényt, a búzafüvet.



Ma még csak kevesen ismerik és isszák rendszeresen a búzafűlét, pedig rendszeres használata igen sok betegséget gyógyít, és nagyon jó hatással van szervezetünkre is. Cikksorozatunkban megpróbáljuk bemutatni a búzafűlé sokrétű és jótékony hatását az emberi szervezetre.

                                                     Első kérdés: mi is az a búzafűlé.

A búzafűlé, bio búzából, legtöbbször törkölybúzából készül. A búzamagokat meghajtatják, ebből lesz a búzafű, majd amikor a növény eléri a 14-16 cm.-es magasságot, levágják, és frissen kipréselik a fű levét, így kapunk búzafű lét.

Mivel a búzafű még nekem is újdonság, egy kis kutatásba kezdtem, hogy megismerjem ezt a különleges ám mégis hétköznapi növényünket. Sok helyen azt olvastam, hogy magát a búzafüvet is sokan fogyasztják, ám ez nem ajánlott, hiszen a mi emésztő szerveink nem tudják a növény rostjait lebontani, épp ezért nem ajánlott a búzafüvet önmagában rágcsálni, hiszen nem vagyunk mi bocik! Épp ezért a búzafűből egy prés, vagy akár húsdaráló segítségével kell kinyerni az értékes búzafű levét, amelyet naponta kis mennyiségben kell fogyasztani.

                                                  Mi mindenre jó a búzafű:

Méregteleníti a testünket, aki rendszeresen fogyasztja, sokkal kevésbé érzi magát fáradékonynak, tele lesz hirtelen energiával, mivel a sok méreganyagot kiűzi a szervezetből. Sikeresen alkalmazzák olyan betegségeknél, mint a rák, a szívinfarktus, vagy a műtétek után gyógyulásban is.

BúzaFű
Ma már olyan sok káros anyag, és szennyezés ér minket, a sok autó, a sok mesterséges adalék az élelmiszerben, hogy egyre több a megbetegedés. A mai kor egyik fő betegsége az allergia, ami a szervezet védekezőképességét veszi igénybe, a sok mesterséges anyagnak és a sok méregnek köszönhető, ilyen pl.: a légszennyezettség is, de az ivóvíz a talaj és a levegő is tele van káros méreganyagokkal. Ez ellen védekezni, nagyon nehéz, hiába szedjük a mesterséges vitaminokat, hiába mozgunk, a szervezetünk egyre nehezebben dolgozza fel a méreganyagokat, így a megbetegedések száma is egyre több. Ebben segít a búzafűlé, amely a káros anyagok kiürítésével segít leküzdeni a betegséget, még az olyan súlyosat is, mint a rák.

Sajnos egyre kevesebb természetes táplálékot fogyasztunk el, hiszen a reklámok és az élelmiszerpiac, igen sok mesterségez íz és aromatartalmú étellel lát el minket, és a nagy rohanásban inkább ezeket fogyasztjuk és vásároljuk.

A búzafű lé egy igen összetett anyag, amely rengeteg ásványi anyagot, vitamint tartalmazz, és a benne található klorofil is nagyban hozzájárul a jótékony hatásához. Kutatók kimutatták, hogy a klorofil képes a benzingőz és a kipufogógáz káros anyagait is hatástalanítani, és más méreganyagokkal is könnyedén elbánik.

Azáltal hogy tisztítja a méreganyagoktól szervezetünket, vérünk is jobb lesz, ezáltal sokkal energikusabbak és mozgékonyabbak leszünk, és ellenállóbbak a betegségekkel szemben. Kutatások bizonyították, hogy akik rendszeresen fogyasztották, nem voltak náthásak, nem lettek allergiások, és más környezeti hatással szemben is ellenállóbb lett a szervezetük.

És még egy igen különleges alkotóeleme a búzafű lének a folyékony oxigén, amely szervezetünkbe jutva, serkenti az emésztés, javítja az agy működését, ezáltal a tiszta gondolkodást, és a sejtek jobb vérellátást is biztosítja. Mivel a folyékony oxigén magukat a véredényeket tágítja ki, ezáltal a vérnyomásban és a szívbetegségekben is hatásos, mivel javul a vérkeringés, és a sejtek vérellátása. Számos kutatás igazolta, hogy a rákos sejteknél a folyékony oxigén igen gyors gyógyulást eredményezett.

A lében található klorofil pedig a szervezet vashiányát és magát a vérszegénységet is megszünteti. Ne feledjük a búzafűlét, nagyon sokan fogyasztják, és kutatók is régóta foglakoznak vele, jó pár éve már. De e mellett a búzafűlé rendszeres fogyasztása, segít a máj és az epe működésében is, a benne található choline segít megelőzni a zsírlerakodást, vagyis zsírlebontó hatása is van.

Azáltal hogy kiűzi szervezetünkből a méreganyagok nagy hányadát, segít leküzdeni a kellemtelen testszagot, és a szájszagot is. Ma már vannak olyan rágók is, amelyekbe a gyártó klorofilt tett, így hatástalanítva a kellemtelen szájszagot.

Amikor arról olvasunk, hogy 70 éves emberek megfiatalodtak ettől a csodálatos növény levétől, vagy, hogy rákos emberek gyógyultak fel betegségükből, gondolhatjuk, na persze a véletlen. De ha a világon sok országban és sok embertől olvassuk és haljuk ugyanezt, akkor talán érdemes elgondolkodni rajta, hogy a legjobb orvosság a természetben rejlik


Üdvözlettel:  Kovács György

2010. július 8., csütörtök

ROBERT YOUNG ÜZENETE...

Kedves Olvasóm,


A minap a levelezésemet rendezgetve került elõ egy olyan üzenet Dr Youngtól, amelyet elolvasva rögtön arra gondoltam, hogy ezt továbbítanom kell az olvasóimnak.

Íme:

DR. ROBERT YOUNG ÜZENETE:

Szép jó reggelt mindenkinek!


Ahogy itt ülök, kortyolgatva a Zöldek istennõjét, és az életem lúgosítással kapcsolatos idõszakára gondolok, eszembe jutott néhány fontos dolog.


Az elsõ gondolatom az volt, hogy ez az ital olyan elképesztõen finom, hogy ihatok belõle még egyet, aztán még egyet, és ha van kedvem, akkor utána még egyet. E jólesõ gondolat kapcsán megcsapott a szabadság érzése. Egy valódi szabadságé, ami túlmegy a társadalmon, a hivatalokon, a kormányokon, a gyógyszeriparon. Csak áradt bennem az érzés.


A szabadság az élethez, halálos betegségektõl való félelem nélkül, vagy anélkül, hogy egyik doktortól a másikig kellene rohangálni, csak hogy megtudjam, hogy Tudjuk, hogy Önnek mi a baja, de nem tudjuk, mitõl alakult ki.

A szabadság, hogy nem kell gyógyszerekért szaladgálni a patikába, szabadság a pollenek miatti aggodalmaskodás nélkül, szabadság attól, hogy ne mehetnénk a vízpartra a napsugárzás ártalmai miatt. Szabadság, amely mentes attól az aggódástól, hogy ha éhes vagyok, csak keveset ehetek, mert nem akarok felszedni pár kilót. Szabadság attól az aggodalomtól, hogy ha az anyám Alzheimer kóros lesz, nem fog megismerni. Szabadság attól, hogy ritka betegségek és gyógymódjaik után kutassak az interneten. És a lista csak folytatódik.

Szóval, ahogy ott ültem, és eszembe jutottak mindazok, akik szerint túl szélsõséges vagyok.

Békét és nyugalmat éreztem, és gondolnátok?...SZABADSÁGOT!

A lúgosítással töltött utam igen rögös volt, de nagyon jó volt, az elejétõl a végéig!

Semmivel nem cserélném fel. Savas életet élni több idõt vesz el, több pénzbe kerül, és ami a legrosszabb, hogy több életet követel.

Ezek a gondolatok jutottak eszembe meg ma reggel.


Kívánom nektek, csodálatos lelkeknek, hogy LEGYEN EGY GYÖNYÖRŰ NAPOTOK!

Megyek, készítek egy újabb Zöldek istennõjét az egészségetekre!


Dr. Robert Young

Teljes Lúgosító kúra

Teljes Lúgosító kúra


Egészségünk visszaállítása és megtartása azon múlik, hogy mennyire vagyunk képesek testünk sejtközötti állományában fenntartani az enyhén lúgos kémhatást.



Sajnos a nyugati civilizáció életmódja, a stressz, a táplálkozásunk, a mindenhol jelenlévő vegyi anyagok és sugárzások pont az ellenkező hatást váltják ki.

Erőteljesen savasítják testünket.



Ha meg tudjuk tenni, hogy kikapcsoljuk a stresszt és a negatív gondolatokat, kiiktatjuk életünkből a sugárzó műszaki cikkeket (mikrohullámú sütő, számítógép, mobiltelefon stb.) és elvonulunk egy nem szennyezett vidékre, ahol biotermesztéssel készült növényeket fogyaszthatunk és friss levegőt szívhatunk, akkor garantáltan lúgos irányba mozdítjuk el testünket.



De, ha ezt nem tudjuk kivitelezni........?



Akkor érdemes nekilátnunk a lúgosító kúrának!



Többféle módon kezdhetünk neki.

Ha Ön szeret a lovak közé csapni és szereti, ha valami hatékonyan működik, és némi időt is hajlandó rá áldozni, akkor ebben a cikkben megtalálja, hogy mit érdemes tennie.



Viszont, ha inkább a megfontolt, kényelmesebb megoldások híve, vagy nem szeretne különösebben plusz időt fordítani a lúgosításra, akkor a Lúgosító Táplálékkiegészítő részt érdemes áttanulmányozni.



Javaslatom az, hogy bármelyik megoldást választja keressen meg, hogy megoszthassam Önnel eddigi tapasztalatainkat, ill. hogy tudjam segíteni a méregtelenítés folyamatában.





2010. május 17., hétfő

Tippek és Jó Tanácsok !

Kedves Blogolvasó, Dr. Young rendszeresen publikál hasznos tanácsokat, szerintem sok ember számára hasznosak ezek, így én is közzéteszem a blogomban.


Dr. Young Heti Tippjei és Tanácsai


Hogy lehet, hogy nem érzek szomjúságot, ha egyszer azt mondják, hogy dehidratált vagyok?!



Fontos megértened, hogy a szomjúság-érzésed fokozatosan vesztetted el, ahogy a tested krónikusan, és egyre növekvő mértékben vált dehidratálttá, már kora ifjúságodtól kezdődően. Korunk előrehaladtával, sejtjeink víztartalma csökken, akár addig a mértékig is, hogy a sejteken belüli víz mennyisége, összehasonlítva a sejt közötti térben lévő víz mennyiségével, lecsökkenhet a korábbi 1,1-es arányról, akár 0,8-ra is. Ez nagyon drasztikus változás, és azt okozza, hogy elveszted a szomjúság érzésedet menet közben.


Minthogy a víz egy bizonyos mennyisége szükséges a sejtjeink működéséhez, a csökkent vízmennyiség azt okozza, hogy romlik a sejtműködésünk hatékonysága. Egyszerűen szólva, a sejtjeink annyira egészségesek, mint amennyire az a folyadék az, melyben fürdetjük őket!


Születéskor testünk 90%-a víz és csupán 10%-a szilárd anyag. Korunk előre haladtával, testünk elkezdi elveszteni a víztartalmát, és a dehidratációnk odáig fajulhat, hogy már csak 70% vízből és 30% szilárd anyagból fogunk állni. Halálunkkor már csak testünk 50%-a víz! Lényegében mondhatjuk, hogy a dehidratációba halunk bele! Csak azért mert nem érzed a szomjúságot, még nem jelenti azt, hogy nem vagy szomjas. A tested csak alkalmazkodott, és elfedi a problémát.


Egy felnőtt testben 40-60 liter víz van. Ezt a víz mennyiséget kell naponta szűrni, tisztítani és pótolni a veszteségét. Ha ez nem történik meg, akkor testünk patakjai és folyói elszennyeződnek az emésztésünk, légzésünk, és anyagcserénk során keletkező savaktól. Amikor ezek a savak felgyülemlenek, a dehidratáció olyan jelenségeit tapasztaljuk, melyeket betegségeknek hívunk. Valójában minden betegség a dehidratációnak és testnedveink lúgos pH-ja felborulásának eredménye. A betegség nem a sejtekkel, szövetekkel, vagy szervekkel kapcsolatos, hanem a hidratáció mértékével, és azoknak a folyadékoknak a minőségével, melyek azokat a sejteket veszik körül, amelyekből a szövetek és a szervek felépülnek.

Tényleg sok az ösztrogén a szójában és ez rákkeltő hatású?


Sok hasonló kérdést kapok, és szeretnék mindenkit megnyugtatni: épp ellenkezőleg, a Super Soy por nagy segítség a rák megelőzésében.

Az ösztrogénre általában úgy tekintenek, mint a női nemi hormonra, de valójában számos fontos funkciója van mindkét nemben. A nőkben a helyes szintje előfeltétele a termékenységnek, az egészséges szülésnek és az elegendő tejképzésnek. Továbbá, a menopausa időszakában csökkenti a szívproblémák és a csontritkulás kockázatát. De tény, hogy a túl magas szintje növelheti a rák veszélyét.


Azonban a férfiak is termelnek ösztrogént, és még a spermában is jelen van. Itt ismételten az egyensúlyi arány a fontos – a túl sok ösztrogén csökkentheti a megtermékenyítő képességet, és akár prosztatarákhoz is vezethet.


Az ösztrogén cirkulál a testünkben és bizonyos szöveteinknek vannak ösztrogén-érzékelő receptoraik, melyek ha érzékelik a jelenlétét, üzenetet küldenek a szövetbe, hogy kezdjen növekedésbe. Ez egészséges például terhesség alatt, de más esetekben növelheti a rák kialakulásának veszélyét.


Komoly mennyiségű szintetikus ösztrogén fordulhat elő a növényvédő szerekben, a háztartási vegyszerekben és sok műanyagban, így ezek számos veszélyt hordoznak magukban. Ezek képesek ugyanúgy stimulálni a receptorokat, mint az igazi ösztrogén, és sejtszaporodást, esetleg kóros növekedést okozhatnak pl. a női mellben, hasonlóan a terhesség alatt történő növekedéshez, csak “rosszkor”. Továbbá, egy “tumor növelő tényező” nevű vegyület kiválasztását is előidézhetik.



Már az 1920-as évek óta gyanították, hogy számos növénynek is megvannak a saját ösztrogénszerű vegyületeik, és ezt a későbbi kutatások meg is erősítették.



Azonban ezek a természetes növényi ösztrogének úgy tűnik, hogy korlátozzák a mesterséges ösztrogének káros hatásait. Például a Super Soy csírában található növényi ösztrogének mintegy versengenek a test által termelt és a külső forrásból származó ösztrogénekkel és így “anti-ösztrogén” hatásúak, mert meggátolják a többi ösztrogént abban, hogy a receptorokhoz kapcsolódjanak. Olyan ez, mint egy “törött kulcs a zárban”. A növényi ösztrogének nem nyitják a lakatot, de nem is engednek odaférni más ösztrogén “kulcsokat”. Ezáltal a Super Soy csírában található ösztrogének erőteljes rák-ellenes hatással bírnak.




A kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy ha az étrendünk jelentős része növényi (zöldség) eredetű és különösen ha még Super Soy csírákat is fogyasztunk, akkor bőségesen állnak majd rendelkezésünkre ilyen egészséges ösztrogén-molekulák a testünkben, és ezzel csökkenthetjük a kockázatát számos rákfajta kialakulásának, elsősorban a prosztata-, mell- és hereráknak.


Tehát nyugodtan élvezzék a Innerlight bio-termesztésű

Super Soy csírát akár minden nap!





Üdvözlettel:

Kovács György 

2010. április 7., szerda

Dr. Young Budapesti látogatása.

Kedves BlogOlvasó,



Mostani levelemnek Dr Young márciusi budapesti látogatása ad aktualitást.

Minden alkalommal egyre több ember vesz részt az elõadásain. Most is nagyon népes hallgatóság gyûlt össze és nagy figyelemmel itta szavait.

A cukorbetegség állt a középpontban.

Nem akarom részletesen végigmesélni, mert ez szinte lehetetlen lenne, de néhány fontos gondolatot szeretnék idézni.

Döbbenetes, hogy ez a népbetegség milyen ütemben terjed a világban és fõleg megrázó, hogy a gyerekek körében is. Ezért elsõsorban a rossz táplálkozás a felelõs amely az erõteljes TV reklámokkal van megtámogatva ( kóla, hamburger, csipsz, csokoládé stb)


Tudta, hogy a világban 300 millió cukorbeteg él és ez a szám a következõ nemzedék körében duplázódni fog az elõrejelzés szerint?

Joggal beszélhetünk hát világ méretû „járványról”. Egy 2003-ban született tanulmány szerint a 2000-ben született amerikai csecsemõk egyharmadánál ki fog alakulni a cukorbetegség.


Sajnos ez a betegség a napi kellemetlenségeken túl ( inzulin adagolás ) nagyon súlyos szövõdményekkel is járhat mint például végtag amputáció, vakság, a vesék teljes leállása és nem ritkán halállal is végzõdik.


Joggal tûzte ki Dr Young egyik legfontosabb céljának, hogy megállítsa a cukorbetegség terjedését.

A betegség kialakulásáért elsõsorban a táplálkozásunk a felelõs. Dr Young azt mondja az egészség vagy a betegség a bélrendszerben dõl el. ( õ ezt gyökér rendszernek is hívja, hiszen pont olyan a funkciója mint egy növény gyökérzete: innen szívódik fel és kerül a vérbe a létfontosságú tápanyag ) Természetesen nagyon nem mindegy, hogy milyen az a tápanyag.



Amikor Dr Young a Karib tengeri szigeteken tartott egy több mint ezer fõs közönségnek elõadást, kiderült számára, hogy hallgatóságának kb. a fele cukorbeteg. Innen már csak egy lépés volt, hogy feltérképezze, hogy mit fogyasztanak rendszeresen ezek az emberek.

Nos az étrend fõként szénhidrátokból, cukrokból édes gyümölcsökbõl állt. ( ebben persze az orvostudomány semmi kivetnivalót nem talál ) Ezt az étrendet tetézte még az amerikai gyorséttermi menü, a cukros üdítõitalok, tészták, édességek. Az összefüggés napnál világosabb…



Azt, hogy az ellenszer a kezében van, már sok száz gyógyult ember példája igazolta.

Ez az ellenszer nem más, mint a testünk lúgosítása. Persze ehhez a hagyományos táplálkozást is meg kell változtatni.



Azt hiszem, ennek a jelentõségét csak az tudja igazán felbecsülni, aki már megtapasztalta az egészségének az elvesztését. Csak az tudja igazán értékelni, ha visszakapja azt.



Tehát összefoglalva, a mostani elõadás legfontosabb üzenete talán az volt, hogy egy olyan egyszerû eszközzel mint a szervezetünk lúgosítása megõrizhetjük, illetve visszakaphatjuk az egészségünket!

Természetesen megõrizni könnyebb, mint visszaszerezni.

Ha szeretne errõl, vagy bármilyen egészségi problémájáról egy személyreszabott megbeszélést, és tud adni egy vezetékes telefonszámot, akkor szívesen felhívom és tanácsot adok. Mi már négy éve „lúgos” életet élünk családommal és sok embernek tudtam már segíteni.



Üdvözlettel:
 
Kovács György
+36 20 444 0614

2010. március 2., kedd

Dr. Robert O. Young világhírû sejtbiológus 2010. március 27-én Budapesten-

Kedves InnerLight Fogyasztó!




Dr. Robert O. Young világhírû sejtbiológus 2010. március 27-én Budapesten nyilvános szemináriumot tart, amelynek segítségével bárki elindulhat a cukorbetegségbõl való felépülés útján!

A több nagysikerû könyv szerzõje lerántja a leplet a már-már járványszerû méretekben terjedõ cukorbetegség okairól, és feltárja az I-es és a II-es típusú cukorbetegségbõl való teljes meggyógyulás útját. Bemutatja, hogy miként tarthatja fenn azt a megfelelõ lúgos belsõ környezetet, amire a testének szüksége van. Ez a kizárólag természetes alapokon nyugvó program segíthet Önnek lelassítani, megállítani, sõt, akár visszafordítani a betegséget, illetve azokat a károkat, amiket okozott. Választ kaphat arra, milyen ételeket tanácsos fogyasztani a vércukorszint normalizálására, valamint egy tisztítókúra leírását, amelynek segítségével 12 hét leforgása alatt elkezdheti helyreállítani egészségét.

A jegyek egyben ajándékkuponok is, melyekkel sorsoláson vesz részt minden látogató!

Nyeremények:
Dr. Robert O. Young könyvei
Dr. Robert O. Young dvd-k
Ingyenes állapotfelmérés és konzultáció a PH Csoda Életmódközpontban

Személyes találkozó és dedikálás Dr. Robert Younggal 2010. március 26-án, pénteken 17.00 órakor Budapesten, a Nyugati téri Alexandra könyvesházban!

Belépõjegy ára elõvételben: 2500,- Ft

A helyszínen: 3500,- Ft


Üdvözlettel:

Kovács György