2010. július 25., vasárnap

Búzafű-Lé - az élet ...

A búzafű szép lassan a világ legkeresettebb és legnépszerűbb egészségmegőrző csodanövénye lesz. De vajon mit tudhat egy egyszerű fű és annak a leve, amiért csodanövények kiáltják ki.


Fűvel mindenhol találkozunk, a kertben, a köztereken, sportpályákon, de hogy füvet együnk erre kevesen gondolnak. A búza is közismert számunkra, hiszen nagyon sok élelmiszerben megtaláljuk, a liszt, és a belőle készült kenyér a mindennapi táplálkozásunk alapja. De ha összehozzuk a búzát és a füvet, akkor megkapjuk ezt a csodálatos növényt, a búzafüvet.



Ma még csak kevesen ismerik és isszák rendszeresen a búzafűlét, pedig rendszeres használata igen sok betegséget gyógyít, és nagyon jó hatással van szervezetünkre is. Cikksorozatunkban megpróbáljuk bemutatni a búzafűlé sokrétű és jótékony hatását az emberi szervezetre.

                                                     Első kérdés: mi is az a búzafűlé.

A búzafűlé, bio búzából, legtöbbször törkölybúzából készül. A búzamagokat meghajtatják, ebből lesz a búzafű, majd amikor a növény eléri a 14-16 cm.-es magasságot, levágják, és frissen kipréselik a fű levét, így kapunk búzafű lét.

Mivel a búzafű még nekem is újdonság, egy kis kutatásba kezdtem, hogy megismerjem ezt a különleges ám mégis hétköznapi növényünket. Sok helyen azt olvastam, hogy magát a búzafüvet is sokan fogyasztják, ám ez nem ajánlott, hiszen a mi emésztő szerveink nem tudják a növény rostjait lebontani, épp ezért nem ajánlott a búzafüvet önmagában rágcsálni, hiszen nem vagyunk mi bocik! Épp ezért a búzafűből egy prés, vagy akár húsdaráló segítségével kell kinyerni az értékes búzafű levét, amelyet naponta kis mennyiségben kell fogyasztani.

                                                  Mi mindenre jó a búzafű:

Méregteleníti a testünket, aki rendszeresen fogyasztja, sokkal kevésbé érzi magát fáradékonynak, tele lesz hirtelen energiával, mivel a sok méreganyagot kiűzi a szervezetből. Sikeresen alkalmazzák olyan betegségeknél, mint a rák, a szívinfarktus, vagy a műtétek után gyógyulásban is.

BúzaFű
Ma már olyan sok káros anyag, és szennyezés ér minket, a sok autó, a sok mesterséges adalék az élelmiszerben, hogy egyre több a megbetegedés. A mai kor egyik fő betegsége az allergia, ami a szervezet védekezőképességét veszi igénybe, a sok mesterséges anyagnak és a sok méregnek köszönhető, ilyen pl.: a légszennyezettség is, de az ivóvíz a talaj és a levegő is tele van káros méreganyagokkal. Ez ellen védekezni, nagyon nehéz, hiába szedjük a mesterséges vitaminokat, hiába mozgunk, a szervezetünk egyre nehezebben dolgozza fel a méreganyagokat, így a megbetegedések száma is egyre több. Ebben segít a búzafűlé, amely a káros anyagok kiürítésével segít leküzdeni a betegséget, még az olyan súlyosat is, mint a rák.

Sajnos egyre kevesebb természetes táplálékot fogyasztunk el, hiszen a reklámok és az élelmiszerpiac, igen sok mesterségez íz és aromatartalmú étellel lát el minket, és a nagy rohanásban inkább ezeket fogyasztjuk és vásároljuk.

A búzafű lé egy igen összetett anyag, amely rengeteg ásványi anyagot, vitamint tartalmazz, és a benne található klorofil is nagyban hozzájárul a jótékony hatásához. Kutatók kimutatták, hogy a klorofil képes a benzingőz és a kipufogógáz káros anyagait is hatástalanítani, és más méreganyagokkal is könnyedén elbánik.

Azáltal hogy tisztítja a méreganyagoktól szervezetünket, vérünk is jobb lesz, ezáltal sokkal energikusabbak és mozgékonyabbak leszünk, és ellenállóbbak a betegségekkel szemben. Kutatások bizonyították, hogy akik rendszeresen fogyasztották, nem voltak náthásak, nem lettek allergiások, és más környezeti hatással szemben is ellenállóbb lett a szervezetük.

És még egy igen különleges alkotóeleme a búzafű lének a folyékony oxigén, amely szervezetünkbe jutva, serkenti az emésztés, javítja az agy működését, ezáltal a tiszta gondolkodást, és a sejtek jobb vérellátást is biztosítja. Mivel a folyékony oxigén magukat a véredényeket tágítja ki, ezáltal a vérnyomásban és a szívbetegségekben is hatásos, mivel javul a vérkeringés, és a sejtek vérellátása. Számos kutatás igazolta, hogy a rákos sejteknél a folyékony oxigén igen gyors gyógyulást eredményezett.

A lében található klorofil pedig a szervezet vashiányát és magát a vérszegénységet is megszünteti. Ne feledjük a búzafűlét, nagyon sokan fogyasztják, és kutatók is régóta foglakoznak vele, jó pár éve már. De e mellett a búzafűlé rendszeres fogyasztása, segít a máj és az epe működésében is, a benne található choline segít megelőzni a zsírlerakodást, vagyis zsírlebontó hatása is van.

Azáltal hogy kiűzi szervezetünkből a méreganyagok nagy hányadát, segít leküzdeni a kellemtelen testszagot, és a szájszagot is. Ma már vannak olyan rágók is, amelyekbe a gyártó klorofilt tett, így hatástalanítva a kellemtelen szájszagot.

Amikor arról olvasunk, hogy 70 éves emberek megfiatalodtak ettől a csodálatos növény levétől, vagy, hogy rákos emberek gyógyultak fel betegségükből, gondolhatjuk, na persze a véletlen. De ha a világon sok országban és sok embertől olvassuk és haljuk ugyanezt, akkor talán érdemes elgondolkodni rajta, hogy a legjobb orvosság a természetben rejlik


Üdvözlettel:  Kovács György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése