2009. november 11., szerda

Dr. Young Tippjei és Tanácsai...

Kedves Blogolvasó, Dr. Young rendszeresen publikál hasznos tanácsokat, szerintem sok ember számára hasznosak ezek, így én is közzéteszem a blogomban.

Dr. Young Heti Tippjei és Tanácsai

Hogy lehet, hogy nem érzek szomjúságot, ha egyszer azt mondják, hogy dehidratált vagyok?!

Fontos megértened, hogy a szomjúság-érzésed fokozatosan vesztetted el, ahogy a tested krónikusan, és egyre növekvő mértékben vált dehidratálttá, már kora ifjúságodtól kezdődően. Korunk előrehaladtával, sejtjeink víztartalma csökken, akár addig a mértékig is, hogy a sejteken belüli víz mennyisége, összehasonlítva a sejt közötti térben lévő víz mennyiségével, lecsökkenhet a korábbi 1,1-es arányról, akár 0,8-ra is. Ez nagyon drasztikus változás, és azt okozza, hogy elveszted a szomjúság érzésedet menet közben.


Minthogy a víz egy bizonyos mennyisége szükséges a sejtjeink működéséhez, a csökkent vízmennyiség azt okozza, hogy romlik a sejtműködésünk hatékonysága. Egyszerűen szólva, a sejtjeink annyira egészségesek, mint amennyire az a folyadék az, melyben fürdetjük őket!


Születéskor testünk 90%-a víz és csupán 10%-a szilárd anyag. Korunk előre haladtával, testünk elkezdi elveszteni a víztartalmát, és a dehidratációnk odáig fajulhat, hogy már csak 70% vízből és 30% szilárd anyagból fogunk állni. Halálunkkor már csak testünk 50%-a víz! Lényegében mondhatjuk, hogy a dehidratációba halunk bele! Csak azért mert nem érzed a szomjúságot, még nem jelenti azt, hogy nem vagy szomjas. A tested csak alkalmazkodott, és elfedi a problémát.


Egy felnőtt testben 40-60 liter víz van. Ezt a víz mennyiséget kell naponta szűrni, tisztítani és pótolni a veszteségét. Ha ez nem történik meg, akkor testünk patakjai és folyói elszennyeződnek az emésztésünk, légzésünk, és anyagcserénk során keletkező savaktól. Amikor ezek a savak felgyülemlenek, a dehidratáció olyan jelenségeit tapasztaljuk, melyeket betegségeknek hívunk. Valójában minden betegség a dehidratációnak és testnedveink lúgos pH-ja felborulásának eredménye. A betegség nem a sejtekkel, szövetekkel, vagy szervekkel kapcsolatos, hanem a hidratáció mértékével, és azoknak a folyadékoknak a minőségével, melyek azokat a sejteket veszik körül, amelyekből a szövetek és a szervek felépülnek.


Tényleg sok az ösztrogén a szójában
és ez rákkeltő hatású?

Sok hasonló kérdést kapok, és szeretnék mindenkit megnyugtatni: épp ellenkezőleg, a Super Soy por nagy segítség a rák megelőzésében.


Az ösztrogénre általában úgy tekintenek, mint a női nemi hormonra, de valójában számos fontos funkciója van mindkét nemben. A nőkben a helyes szintje előfeltétele a termékenységnek, az egészséges szülésnek és az elegendő tejképzésnek. Továbbá, a menopausa időszakában csökkenti a szívproblémák és a csontritkulás kockázatát. De tény, hogy a túl magas szintje növelheti a rák veszélyét.


Azonban a férfiak is termelnek ösztrogént, és még a spermában is jelen van. Itt ismételten az egyensúlyi arány a fontos – a túl sok ösztrogén csökkentheti a megtermékenyítő képességet, és akár prosztatarákhoz is vezethet.


Az ösztrogén cirkulál a testünkben és bizonyos szöveteinknek vannak ösztrogén-érzékelő receptoraik, melyek ha érzékelik a jelenlétét, üzenetet küldenek a szövetbe, hogy kezdjen növekedésbe. Ez egészséges például terhesség alatt, de más esetekben növelheti a rák kialakulásának veszélyét.


Komoly mennyiségű szintetikus ösztrogén fordulhat elő a növényvédő szerekben, a háztartási vegyszerekben és sok műanyagban, így ezek számos veszélyt hordoznak magukban. Ezek képesek ugyanúgy stimulálni a receptorokat, mint az igazi ösztrogén, és sejtszaporodást, esetleg kóros növekedést okozhatnak pl. a női mellben, hasonlóan a terhesség alatt történő növekedéshez, csak “rosszkor”. Továbbá, egy “tumor növelő tényező” nevű vegyület kiválasztását is előidézhetik.

Már az 1920-as évek óta gyanították, hogy számos növénynek is megvannak a saját ösztrogénszerű vegyületeik, és ezt a későbbi kutatások meg is erősítették.


Azonban ezek a természetes növényi ösztrogének úgy tűnik, hogy korlátozzák a mesterséges ösztrogének káros hatásait. Például a Super Soy csírában található növényi ösztrogének mintegy versengenek a test által termelt és a külső forrásból származó ösztrogénekkel és így “anti-ösztrogén” hatásúak, mert meggátolják a többi ösztrogént abban, hogy a receptorokhoz kapcsolódjanak. Olyan ez, mint egy “törött kulcs a zárban”. A növényi ösztrogének nem nyitják a lakatot, de nem is engednek odaférni más ösztrogén “kulcsokat”. Ezáltal a Super Soy csírában található ösztrogének erőteljes rák-ellenes hatással bírnak.


A kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy ha az étrendünk jelentős része növényi (zöldség) eredetű és különösen ha még Super Soy csírákat is fogyasztunk, akkor bőségesen állnak majd rendelkezésünkre ilyen egészséges ösztrogén-molekulák a testünkben, és ezzel csökkenthetjük a kockázatát számos rákfajta kialakulásának, elsősorban a prosztata-, mell- és hereráknak.


Tehát nyugodtan élvezzék a Innerlight bio-termesztésű
Super Soy csírát akár minden nap!


Üdvözlettel:
                      Kovács György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése