2009. október 18., vasárnap

A kérdés az, hogy 60 évet akar élni vagy akár 100 évet is.

Kedves BlogOlvasó,

Mi a helyzet az egészségünkkel?


Kedves olvasó, emlékszik még azokra az évekre, amikor gyermekként kirobbanó energiával tele egész nap szaladgált, vagy lila ajkakkal dideregve pancsolt, és a szüleinek kellett kiparancsolnia önt a vízből?

Ebben az időszakban elmondhatta magáról, hogy a teljes egészség birtokában volt.
A gyerekek tele vannak energiával, este szinte úgy kell őket leteperni, hogy aludni menjenek.

De hova tűnik belőlünk ez a kirobbanó energia, életkedv?

Legtöbbünk számára ez a teljes, vagy optimális egészség az évek múlásával fokozatosan csökken, szinte észrevétlenül átmegy egy úgynevezett normál állapotba, amikor természetesnek vesszük, hogy már fáradtak vagyunk sokszor a nap felénél, de estére biztosan, gyakran fáj a fejünk, gyakran vagyunk betegek, allergiától szenvedünk ha influenzás időszak van biztos elkapjuk és sorolhatnám. Amikor az orvos azt diagnosztizálja, hogy magas a vérnyomásunk, vagy a vércukorszintünk, koleszterin szintünk, esetleg jó néhány kilóval több a súlyunk, mint az ideális, hajlamosak vagyunk azzal nyugtatni magunkat, hogy ez a korral jár és beletörődünk abba, hogy az életünk hátra levő részét gyógyszereket szedve, egyre rosszabb életminőséggel, egyre betegebben töltsük el.

Bocsánat, eszembe jutott egy humoros megfogalmazása a problémának:

„Ha elmúltál 40 éves és arra ébredsz, hogy nem fáj semmid, lehet, hogy meghaltál”

Sokan azt gondolják, hogy természetes dolog, hogy a várható élettartamunk 60-70 évre korlátozódik és ennek is az utolsó éveit betegen éljük le.
Nem okokat kezelünk, hanem elfedjük a tüneteket,így egyre betegebbekké és fáradtabbakká válunk.
Kedves olvasó, belegondolt már abba, hogy a természeti népek, például a Hunzák vajon hogyan élhetnek átlag 100 évet egészségben? Nos, a Hunza-völgyet, a hunza nép lakhelyét csak igen magas hágókon át, nehezen lehet megközelíteni. Ez egyike bolygónk kevés érintetlen, ,,paradicsomi" szegletének. Zöldségeket és gyümölcsöket, gabonaféléket, a tejet és a tejtermékeket még a mai napig is főzés nélkül fogyasztják, húst pedig csak igen ritkán esznek. Egyáltalán nem használnak hántolt (fehér) rizst, cukrot és sót. A száz esztendőt megélt hunza, aki ki van téve a hegyi szélnek, a zord télnek és az égető napnak, a mi társadalmunkban hatvanasnak tűnne.
Az embernek alapvetően két választása van. Vagy folytatja az eddigi lefelé vezető utat és elfogadja a hanyatló egészségét az élete részeként, vagy komolyan változtat az életén az étkezés, a vitaminok, az ásványi anyagok és rengeteg más dolog segítségével, egy teljesen új életmóddal.

Dr Robert O. Young

Szeretném röviden bemutatni, mivel munkássága és írásai alapját képezik annak az információ halmaznak, amelyről úgy gondolom, hogy megismerése elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy az ember dönteni tudjon saját sorsa felől.
Az elmúlt huszonöt év során Robert O. Young a világ egyik legjobb kutatójaként nemzetközi hírnevet szerzett. Munkássága főként a sejtszintű biológia tanulmányozására összpontosult. A sejtek megfelelő tápanyagellátását kutatva, egész életét annak szentelte, hogy megtalálja a betegségek valódi kiváltó okait. E kutatás az Új Biológia™ néven ismertté vált elmélet kifejlesztéséhez vezetett, amely segítséget nyújt az embereknek testi egyensúlyuk helyreállításában. A neve hallatán sokan egy kínai emberre gondolnak, valójában ő egy amerikai sejtbiológus.
Kutatási eredményeit komoly szaklapokban publikálta, s az elmúlt évek során számos könyve jelent meg, és aratott nagy sikert világszerte: Gyógyítás gyógynövényekkel (1988), Egy betegség, egy kór, egy kezelés (1992), Betegen és fáradtan (1995), Vissza az Egészség házába (1999), A pH Csoda (2002), A cukorbetegség pH csodája ( 2003), Vissza az Egészség házába 2. (2003), és A fogyókúra pH csodája (2004).
Dr. Robert Young karrierjét annak szentelte, hogy megtalálja azokat a hiányzó láncszemeket, amelyek szükségesek az egészség mibenlétének teljes megértéséhez.
Dr. Young nem orvos, nem természetgyógyász, és nem is praktizál ekként. Öt tudományos fokozatot szerzett, ezen belül 3 doktorátust. Dr. Young tudós, táplálkozási tanácsadó, pedagógus és mikrobiológus, aki eddig nyolc könyvet írt a táplálkozásról, az egészségről, valamint a vér tudományáról és a mikrobiológiáról.

Az egyensúly

Mindennek az egyensúly a lényege. Az univerzum úgy működik, hogy ellentéteket tart egyensúlyban, és kedves George az Ön testét alkotó univerzum sem különbözik ettől. Amikor az egyensúly megbomlik, a betegség tünetei jelentkeznek: alacsony energiaszint, fáradtság, túlsúly, ködös gondolkodás, fájdalmak, komoly rendellenességek.
A következőkben az egyensúly, az egészség helyreállításával fogunk foglalkozni ez pedig a következőket jelenti: energia, szellemi frissesség, a szervezet zökkenőmentes működése, tiszta csillogó szemek, szép bőr, karcsú jó állapotú test.
Tartson velem és mindez rövidesen az Öné lesz.

Ha körülnézünk, világosan látszik, hogy a legtöbb modern életmódot élő ember a megbomlott egyensúlytól szenved. Fáradtak, elhízottak, idő előtt megöregszenek. Nagy az esélye, hogy az Ön szerettei közül valaki a három leggyakoribb gyilkos kór valamelyikében szenved: szívbeteg, rákos, vagy cukorbeteg.

Valójában közülünk minden második ember szív vagy cukorbetegségben fog meghalni.
Egyharmadunk pedig rákban.


Pedig mindenkinek veleszületett joga van ahhoz, hogy egészségesen élhessen a halála napjáig!

Ennek semmi köze nincs a génállományhoz, az orvosi technikához, vagy a gyógyszeriparhoz.

A válasz egy sokkal egyszerűbb dologban rejlik.

A három előbb említett gyilkos kór mindegyike szoros összefüggésben van a táplálkozással!

A megfelelő ételek fogyasztása és a legjobb tápanyagok kiegyensúlyozott bevitele segít abban, hogy ezek a kórok és az ezek következményét a halált megelőző néha évtizedekig tartó silány életminőség elkerülhető legyen.

Első nekifutásra talán ennyit szerettem volna elmondani.

Üdvözlettel:

Kovács György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése