Kedves Blogolvasó,
Ime a következő írás dr Youngtól a rákkal kapcsolatban.
KOCKÁZATNÖVELÕ TÉNYEZÕK A RÁK KIALAKULÁSÁBAN
Az Amerikai Rákkutató Intézet kibocsátott egy 517 oldalas jelentést, ami részletesen ecseteli, hogy mi a HAGYOMÁNYOS orvoslás nézõpontja a rák kialakulásának fõ rizikófaktorairól, és mit lehet tenni ezek redukálásáért.
Az Intézet több mint 7000 széleskörû és legalább 5 éven át tartó kutatás anyagait vizsgálta át, és ezután arra a következtetésre jutott amit közre is adott, hogy az elhízás a következõ ráktípusok kockázatát növeli meg:
* vastagbél-
* vese-
* hasnyálmirigy-
* nyelõcsõ-
* méh- és mellrák a klimaxon átesett nõk esetében.
A riport azt is kifejti, hogy bizonyos életmódváltoztatások képesek csökkenteni a rák kockázatát:
1. Legyünk annyira karcsúak, amennyire csak tudunk, a normálisnak számító súlyhatárokon belül.
2. Éljünk fizikailag aktív életet.
3. Korlátozzuk az "energiadús" ételek fogyasztását; a magas kalóriaértékkal bíró, zsíros, cukros ételekét. Kerüljük a cukros italokat.
4. Elsõsorban növényi eredetû ételeket fogyasszunk, köztük gyümölcsöket, zöldségeket, teljes értékû gabonákat és babféléket.
5. Korlátozzuk a vörös húsok fogyasztását, és kerüljük az ÖSSZES feldolgozott húsfélét.
6. Korlátozzuk az alkoholfogyasztást, nõk esetében napi egy italra, férfiak esetében napi kettõre.
7. Csökkentsük a sóbevitelt. Kerüljük a penészes gabonákat vagy hüvelyeseket.
8. A szükséges tápanyagokat az étkezések során vegyük magunkhoz, ne étrendkiegészítõk formájában.
Azzal, hogy ezeket az életvitel-módosítási javaslatokat közreadta, az Amerikai Rákkutató Intézet megtette az elsõ lépést a helyes irányba. Mivel a rák nem egy sejt, hanem az életvitelünkbõl és étkezési szokásainkból származó savas salakanyag. Ahogyan én láttam, ennél azért többre van szükség ahhoz, hogy megelõzzük és/vagy visszafordítsuk az étkezésbõl és anyagcsere-folyamatokból adódó savak mérgezõ hatását.
Elõször is, a testsúly mint a rák kockázatának mutatója, csak másodlagos a rákot okozó tényezõkhöz képest, melyek a savasító életmód és táplálkozás. A test, a felépítését tekintve lúgos, mûködés közben azonban savasodik.
A test csak azért ragaszkodik a zsírrétegeihez, hogy megvédje magát velük azoktól az emésztés és anyagcsere során keletkezõ savaktól, melyeket nem tud kiválasztani és eltávolítani a verejtékkel, vizelettel, a széklettel együtt, vagy a légzés során.
A rákra való hajlam elsõdleges jele az, ha a vizelet pH-értéke 7,2 alatt van. A vizelet pH-ja meglehetõsen pontos mutatója a szövetek pH-értékének. Ha az ön vizeletének pH-ja 7,2 alá esik, akkor önnél bármilyen rákos megbetegedés kockázata igen magas, függetlenül attól, hogy ön kövér, sovány, vagy normál alkatú!
Ami az Amerikai Rákkutató Intézet 8 kockázatcsökkentõ életmódosítási javaslatát illeti, ezek közül csak egynek van elég erõs hatása ahhoz, hogy valóban képes legyen tenni valamit az ellen a belsõ savtenger ellen, amiben nap mint nap fürdünk â013 és ez a mindennapos fizikai aktivitás.
A többi életmódváltoztatási javaslattal kapcsolatban most leírom, hogy mi mindent találtam még, ami segíthet önnek megelõzni vagy visszafordítani a rákos állapotot.
1. Legyünk annyira karcsúak, amennyire csak tudunk, a normálisnak számító súlyhatárokon belül.
Ha ön savasító ételeket eszik és savasító életmódot folytat, akkor az, ha ön sovány vagy normál testsúlyú, kifejezetten veszélyes lehet az egészségére nézve. A testnek zsírra van szüksége ahhoz, hogy kivédje vagy elszigetelje a benne keletkezõ savakat, s így megvédje a szerveket, szervrendszereket, s az ön életét.
A normális testsúly megtartása csak akkor bölcs lépés, ha ön lúgosító étrenden és lúgosító életmód szerint él, és a vizeletének pH-értéke 7,2, vagy ennél is magasabb.
2. Éljünk fizikailag aktív életet.
Ez pontosan az, amire szüksége van. Annyival egészíteném ki, hogy a testedzésnek legalább 1 órán át kell tartania folyamatosan, minden nap. Azt is szeretném a figyelmébe ajánlani, hogy a testedzés egyik leghasznosabb momentuma az, amikor a verejtékmirigyek révén megszabadulunk a savak egy részétõl. Tehát az edzés legfontosabb eleme az izzadás. Minél többet izzad, annál egészségesebb lesz. Izzadja egészségesre magát!
3. Korlátozzuk az "energiadús" ételek fogyasztását; a magas kalóriaértékkal bíró, zsíros, cukros ételekét. Kerüljük a cukros italokat.
Ez a pont részben korrekt, de részben nem az. Például, a cukor egy sav, ami annyira tönkreteszi a sejteket, hogy azok rákossá válnak. Másfelõl viszont az avokádó egy magas kalóriaértékû, zsírban gazdag étel, ami képes semlegesíteni az anyagcsere folyamatok során keletkezõ savakat, s így csökkenti a rák kockázatát. Tehát önmagában a kalóriák miatt nem érdemes aggódni. Azt kell figyelni, hogy egy adott étel vagy ital lúgosít-e, vagy inkább savasít. Ha lúgos ételeket és italokat fogyaszt, akkor annyit ehet és ihat, amennyit akar, és olyan gyakran, ahogy jólesik. A testet az elektronok mûködtetik, nem a kalóriák. Ezért egyen és igyon annyi elektronban gazdag ételt és italt, amennyit csak kíván.
4. Elsõsorban növényi eredetû ételeket fogyasszunk, köztük gyümölcsöket, zöldségeket, teljes értékû gabonákat és babféléket.
Ezzel csak az a probléma, hogy a gabonák és babfélék kisebb-nagyobb mértékben savasítanak, s így hozzájárulnak az étkezésbõl adódó savbevitelhez, s ezen keresztül a rákos állapotok kialakulásához. Ezen kívül, némelyik gyümölcs és zöldség, mint amilyen az ananász, a banán, a burgonya és a cukorrépa tele van cukorral, ami megint csak hozzájárulhat a rákos állapot kialakulásához. A megoldás az, ha tudjuk, mely ételek lúgosítanak, s melyek savasítanak.
A pH Csoda, illetve A pH Csoda a fogyásért címû könyvekben megtalálja azon ételek és italok listáját, amelyek lúgosítanak, ezért nyugodtan fogyaszthatja õket.
5. Korlátozzuk a vörös húsok fogyasztását, és kerüljük az ÖSSZES feldolgozott húsfélét.
Minden állat húsa savas, és hajlamos eltömíteni az emésztõrendszert â013 pontosabban a beleket, s ez számos rákos állapot elõidézõje lehet, köztük a vastagbélráké. Az állati eredetû fehérje fogyasztása biztosan növeli a rák kockázatát. Azok a savak, amelyek az állati fehérjékben megtalálhatók â013 s így a tojásban is â013, mind növelik a rák kockázatát: a salétromsav, a húgysav, a foszforsav és a kénsav. Ha húst eszünk, elárasztjuk ezekkel a savakkal az egészséges sejtjeinket, s ezzel tönkretesszük õket â013 akár el is rákosodhatnak.
6. Korlátozzuk az alkoholfogyasztást, nõk esetében napi egy italra, férfiak esetében napi kettõre.
Ez a tanács engem arra fegyverekrõl szóló metaforára emlékeztet, ami így hangzik: Az ön halálos ellensége ott áll az ön otthona közepén, hét különbözõ fegyver van nála. De ne aggódjon, mert mi hatot elveszünk tõle! Ön tényleg megnyugodna? Ha ön továbbra is fogyaszt mérgezõ savakat, akkor saját maga adja az ellensége kezébe a fegyvert. Ebben az esetben, az egyetlen fegyver, amit meghagy neki, az alkohol. Hány rosszul mûködõ hõforrás kell egy házba, hogy az leégjen? Elég egyetlen egy is. Ha egészséges szeretne lenni, és szeretné megelõzni a rák kialakulását, akkor nincs helye alkoholnak az otthonában. Ez éppúgy vonatkozik az üdítõkre, a kávéra, a teára â013 mindegy, hogy fekete-e vagy zöld â013 és a csapvízre, ha annak a pH értéke 9,5, vagy annál alacsonyabb.
7. Csökkentsük a sóbevitelt. Kerüljük a penészes gabonákat vagy hüvelyeseket.
Azt javasolni, hogy valaki ne egyen sót, olyan, mintha azt tanácsolná neki, hogy ne szívjon be oxigént és ne igyon vizet. A sóbevitel csökkentése acidózishoz (egy olyan állapothoz, amikor a vérben túl sok a sav vagy túl kevés a lúg, holott a vér egészséges állapotban enyhén lúgos) vezethet. A testen belül az elsõ számú savsemlegesítõ anyag a szódabikarbóna, aminek elõállításához sóra van szükségünk. Só nélkül meghalnánk. Amit viszont korlátoznunk kell, az a savbevitel â013 nem a só!
Bölcs tanács kerülni mindent, amiben élesztõ- vagy penészgomba lehet. Ebbe beleértendõ a sajt, a joghurt, a gomba, az étkezési élesztõ, a szójaszósz, a mustár, az ecet is, és még sorolhatnám, mi minden. A savas ételek, italok és ételízesítõk â013 amiket önnek nem szabadna fogyasztania â013 teljes listáját megtalálja A pH Csoda és A pH Csoda a fogyásért címû könyvekben.
8. A szükséges tápanyagokat az étkezések során vegye magához, ne étrendkiegészítõk formájában.
Ez is jó tanács lenne, ha meg tudnánk oldani, hogy kellõ mennyiségû elektronhoz jussunk a testünk mûködtetéséhez, és megfelelõ mennyiségû lúgosító anyaghoz az elkerülhetetlenül keletkezõ savak semlegesítéséhez. Étrendkiegészítõk nélkül szinte lehetetlen elérni, hogy egészségesek és fittek legyünk, s mindig legyen energiánk.
Ahhoz, hogy megóvja az egészségét, minden nap szüksége van a következõ ételekre, italokra és kiegészítõkre:
1) Olyan étrendet állítson össze magának, amiben sok klorofillban gazdag elem van, köztük zöld italok, gyümölcsök és zöldségek. Én azt javaslom, hogy a testsúlyától függõen, minimum 1 liter zöld italt igyon meg 25 kg-onként. (Tehát ha ön 75 kg, akkor minimum 3 l-t.) Ha ön valamilyen rákos állapottal küszködik, akkor 15 kg-ként 1 litert.
2) Igyon meg naponta kb. 1 dl többszörösen telítetlen zsírt: lenmagolajat, kendermagolajat, tökmagolajat, avokádó-, oliva- vagy gránátalmaolajat.
3) Igyon meg 3-4 liter lúgos vizet, aminek legalább 9,5 a pH értéke. Ezt zöld ital formájában is megihatja. Nem kell mind a kettõt külön-külön elfogyasztani. Ihatja a kombinációjukat is.
4) Egyen meg 8-10 gramm természetes állapotú (nem finomított) tengeri sót.
Ezt a négy pontot én úgy szoktam emlegetni, mint a 4 táplálékcsoportot. Lefedik mindazt a tápanyagot és energiát, amiknek a bevitelére a testnek szüksége van. Nincs szükség további szénhidrát vagy protein fogyasztására. A test az izomzatot, a csontokat, és a bõrt a vérbõl építi fel, a vér pedig lúgos közegben jön létre a vékonybélben, ha megfelelõ mennyiségû zöld, lúgos táplálékot és többszörösen telítetlen zsírt fogyasztunk.
Tartsa észben: amikor zöldet eszik-iszik, akkor ön tisztul.
SIKERBESZÁMOLÓ
Kedves Dr. Young!
Köszönöm az e-mail leveleit. Én olyan sikert értem el, amit szeretnék elmesélni önnek. 43 éves vagyok, és egész életemben mindig fitt és egészséges voltam. De 3 évvel ezelõtt elkezdett fájni a bal térdem. Jelentõsen bedagadt, és az orvosom javaslatára, kortizon injekciókat kaptam, hogy csökkentsük a duzzanatot.
Nem sokkal ezután az egyik vállam is fájni kezdett, majd a másikkal is ugyanezt történt. Végül már nem tudtam 10 cm-nél magasabbra emelni a karjaimat.
Az orvosom elküldött véranalízisre, ami kimutatta, hogy a protein C-m és a plazma viszkozitásom túl van az egészséges határon.
Végigjártam az egészségügyi rendszer szokásos labirintusát, és végül arra következésre jutottak, hogy az ízületi gyulladás egy ritka formájával állunk szemben, s az támadta meg az ízületeimet.
Felírtak nekem egy rák-gyógyszert, és kéthetente vértesztekre küldtek, hogy ellenõrizzék, a májam nem kezdi-e felmondani a szolgálatot.
Ekkor már nem tudtam golfozni, futni, és képtelen voltam bármely más sportot üzni.
Erre azt mondták, hogy nincs gyógymód számomra, de ha nem szedem a gyógyszereket, akkor 5 éven belül tolókocsiban végzem.
Megkérdeztem az orvosomat, hogy esetleg valamilyen fajta diéta segíthetne-e.
A válasz egyértelmû volt: NEM!
3 hónapja szedtem az orvosok által felírt gyógyszereket, amikor a májam jelezni kezdte, hogy nem ért egyet az eljárással, és lerobbant ezektõl a szerektõl.
A lúgosítás-savasítás kérdésével akkor találkoztam, amikor meghallgattam azt a CD-t, amin egy interjú hallható Önnel és Tony Robbins-szal.
Saját elhatározásomból leálltam a gyógyszerekkel, és elkezdtem követni a pH Csoda életmód programot és diétát.
Azóta is a pH Csoda életmódot követve élek, és most már 9 hónapja vagyok a programon.
Gondolom, sejti a történet folytatását.
Már újra tudok golfozni, a vértesztjeim pedig teljesen normálisak.
De ami a leggyönyörûbb:
NINCSENEK FÁJDALMAIM, és NINCS ÍZÜLETI GYULLADÁSOM.
Én egy igazi pH Csoda vagyok.
Tisztelettel,
Martin Miller martinmiller@jpm.org.uk
Üdvözlettel : Kovács György
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése